Filtriranje

Besplatni info telefon 0800 94 20

Pomoć i podrška 0800 94 20

0 kom 0
Početna Obućarska radionica

Obućarska radionica

Kompanija OTOS Osijek, posebno je ponosna na dugogodišnju tradiciju proizvodnje ortopedske obuće. Proizvodnja u obućarskoj radionici OTOS odvija se poštujući najviše standarde kvalitete, u intuitivno postavljenom i kontroliranom procesu. Integracija iskustva i ručne izrade educiranih djelatnika te primjena najsuvremenije tehnologije rezultira individualno prilagođenim proizvodom vrhunske kvalite.

Obuća je u uporabi od najranije ljudske povijesti, arheološki nalazi kompletnih cipela datiraju čak iz 5.000 godine AD. Međutim, neke drevne civilizacije, poput Egipta i Grčke, obuću su koristile i kao znakove moći, kao ukras i zaštitu. Razvojem civilizacije, mijenjala se primjena obuće ali i svijest o blagotvornim učincima koje imaizrada cipela po mjeri na zdravlje čovjeka.

ručna izrada ortopedskih cipela

Ortopedska obuća individualno je ortopedsko pomagalo za čiju je izradu potrebno puno znanja i vještine. Potrebe korisnika vrlo su različite, a kroz godine iskustva i usavršavanja OTOS-ovi obućari u mogućnosti su odgovoriti gotovo na svaki zahtjev. Zahtjevnu zadaću uzimanja mjera u našim sanitetskim kućama obavljaju educirani mjerači, a u samoj obućarskoj radionici kroz niz složenih radnih operacija od izrade individualnog kalupa, krojenja i šivanja gornjišta, izrade đona i sastavljanja nastaje potpuno unikatan, individualni proizvod. Moderna ortopedska obuća mora prije svega ispunjavati medicinske i tehničke kriterije, a odmah potom estetske kriterije koji su često vrlo važni djeci koja moraju nositi ortopedsku obuću, ali se ne žele razlikovati od svojih vršnjaka.

U procesu izrade ortopedske obuće dobro uzeta mjera i detaljno specificirani zahtjevi od iznimne su važnosti. OTOS-ovi mjerači redovito se usavršavaju i educiraju. U procesu uzimanja mjera, u našim centrima u Osijeku i Zagrebu koristimo najsuvremenije tehnologije – 3D skenere koji jamče vrhunsku preciznost.

3D skeniranje u izradi ortopedske obuće
Ručni 3D skeren 
Digitalno modeliranje u izradi ortopedske obuće
Digitalna obrada i modeliranje

Ovisno o potrebama svakog korisnika, naši mjerači preporučiti će model cipele koji će u najvećoj mjeri svojim oblikom, načinom zatvaranja, vrstom potplata i ortopedsko-tehničkim elementima odgovarati potrebama korisnika, a sukladno iskustvu i pravilima struke. Ispravan odabir modela ključan je dio procesa proizvodnje obuće, a svi modeli obuće ne mogu odgovarati svim potrebama.

U proizvodnji gornjišta obuće OTOS koristimo isključivo pravu kožu, provjerenih i kvalitetnih dobavljača. Gornjište ortopedske cipele izrađujemo od boksa, nubuka ili velura ovisno o potrebama korisnika te nudimo izbor 50-tak različitih boja kože.

Šivanje gornjišta ortopedske cipele
Izrada kalupa ortopedske cipele

U OTOS-ovoj obućarskoj radionici već se duže od 75 godina proizvode ortopedske cipele po mjeri. Moderna ortopedska cipela više nije nedostižna želja. Današnja ortopedska obuća izrađena u OTOS-u odlikuje se uz funkcionalnost i modernim dizajnom radi kojeg ćete ju rado nositi. 

Za sve dodatne informacije budite slobodni obratiti nam se osobno ili putem telefona u najbližoj sanitetskoj kući OTOS, gdje možete zatražiti i katalog ortopedskih cipela OTOS.

5% popust na prvu kupnju u webshopu

Postanimo prijateljiNewsletter

Prijavite se i ostvarite 5% popusta prilikom prve kupnje na webshopu

*popust ne vrijedi na proizvode na akciji

Zatvori

Ova web stranica koristi kolačiće (engl. cookies) kako bi radila pravilno sa svim funkcionalnostima i kako bi OTOS mogao raditi na unaprjeđenju iste te poboljšanju korisničkog iskustva. Prema zakonima Europske unije, obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti pristanak korisnika. To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka. Kolačići neće nauditi Vama ili Vašem računalu, ali ih možete onemogućiti ako želite. Imajte na umu da zbog onemogućavanja kolačića možda nećete moći koristiti pojedine funkcionalnosti ove web stranice.

Za više informacija o tome što su kolačići i kako ih isključiti pročitajte našu Izjavu o privatnosti.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Mailgun

Google tag manager