Filtriranje

Besplatni info telefon 0800 94 20

Pomoć i podrška 0800 94 20

0 kom 0
Početna Naši korisnici

Naši korisnici

Tijekom jedne godine za naše korisnike izradimo više od 3.500 proizvoda po mjeri. Ti proizvodi omogućuju naizgled jednostavne aktivnosti: kućanske poslove, brigu za obitelj, posao, sport… no našim korisnicima znače razliku između nemogućeg i mogućeg.

Priče naših korisnika priče su o životu, borbi, strahovima, upornosti, nadi i ne prihvaćanju ograničenja unatoč invaliditetu. 

Naši korisnici nas inspiriraju svaki dan. Upoznajte ih i vi.. 

Darko Kralj - The King 

Mario Vila - U planinama je samo nebo granica


Darko Kralj - The King

Darko Kralj je rođen 06. lipnja 1971. godine u Garešnici, a odrastao je u Grubišnom Polju. Kao 20-godišnji pripadnik  1. gardijske brigade „Tigrovi“ bio je teško ranjen u srpnju  1991. godine prilikom raketiranja Dalja i tada mu je amputirana lijeva natkoljenica.

Nakon amputacije trebalo je proći podosta vremena kako bi prihvatio svoj invaliditet i vratio se uobičajenom životu. Uz pomoć obitelji, prijatelja i posvećenosti sportu to je postalo moguće, Darko se oženio i postao otac. 
Atletikom se počeo baviti na nagovor paraolimpijca Josipa Slivara 2004. godine, te je ubrzo postao državni prvak i rekorder. Nakon dvije godine počeo je trenirati s legendarnim trenerom Ivanom Ivančićem i tada kreće Darkov put prema vrhu.

U Rijeci je postigao svjetski rekord (14,04 m) u bacanju kugle za paraolimpijce. Bila je to uvertira za zlato u Pekingu 2008. godine gdje je pet puta u istome danu rušio svjetski rekord i u konačnici ga i osvojio sa bačenih 14,43 m.

Postao je prvi Hrvat koji je osvojio zlato na Paraolimpijskim igrama.  U dio toga zlata utkane su vještine i znanja OTOS-ovog protetičkog tima koji je Darku izradio protezu vrhunskih performansi koja je za to vrijeme bila vrlo revolucionarna.  

Put od ranjavanja do paraolimpijskog trona i neuništivost Darkovog duha ovjekovječena je i u filmu Dejana Aćimovića iz 2012. godine The King.


Danas je Darko u zasluženoj mirovini, zajedno sa suprugom Terezijom i sinovima Markom, Josipom i Ivanom posvetio se radu na obiteljskom gospodarstvu u Maloj Barni nadomak Grubišnog Polja. I danas je prisutan u sportu kroz Atletski kluba osoba s invaliditetom OTOS-Grubišno Polje gdje svojim znanjem i iskustvom pomaže mladim sportašima.

SPORTSKA POSTIGNUĆA

Paraolimpijske igre

  • London 2012. – 2. mjesto u bacanju kugle – 14,21 m
  • Peking 2008. – 1. mjesto u bacanju kugle – 14,43 m (WR)

 
Svjetska prvenstva

  • IPC SP Lyon 2013. – 3. mjesto u bacanju kugle – 13,20 m
  • IPC SP Christchurch 2011. – 2. mjesto u bacanju kugle – 14,00 m

 
Ostala međunarodna natjecanja

  • IWAS Igre Sharjah 2011. – 1. mjesto u bacanju kugle – 13,70 m
  • IWAS Igre Bangalore 2009. – 1. mjesto u bacanju kugle – 14,40 m

PRIZNANJA I NAGRADE
2021. godine Hrvatski paraolimpijski odbor proglasio je Darka Kralja najuspješnijim sportašem u razdoblju od 2000. do 2020. godine.


Mario Vila - U planinama je samo nebo granica

Mario Vila je rođen u travnju 1977. godine. Stradao je nagazivši na protupješadijsku odskočnu minu pri čemu je izgubio desnu nogu iznad koljena i veći dio mišićne mase na lijevoj potkoljenici. Tada je zadobio i više prostrijelnih rana na tijelu, teže ozljede lijeve šake, te su mu amputirani i prsti.

Oporavak i rehabilitaciju trajali su gotovo godinu dana nakon čega je opskrbljen natkoljenom protezom. Nakon uobičajenog vremena prilagodbe,  prvu opskrbu protezom doživio je vrlo pozitivno i već nakon dva tjedna hodao je potpuno samostalno.

Dugi niz godina Mario svoje povjerenje poklanja OTOS-u. Njegova neiscrpna volja , te znanje i trud OTOS-ovih protetičara omogućili su mu normalan i samostalan život, život bez ograničenja. 

Svojom najvećom pobjedom smatra što se usprkos invaliditetu može rekreativno baviti sportom. Sa svojom zaručnicom Vesnom uživa u planinarenju, šetnjama i vožnji brdskim biciklom.

Opcionalni opis fotografije
Opcionalni opis fotografije

5% popust na prvu kupnju u webshopu

Postanimo prijateljiNewsletter

Prijavite se i ostvarite 5% popusta prilikom prve kupnje na webshopu

*popust ne vrijedi na proizvode na akciji

Zatvori

Ova web stranica koristi kolačiće (engl. cookies) kako bi radila pravilno sa svim funkcionalnostima i kako bi OTOS mogao raditi na unaprjeđenju iste te poboljšanju korisničkog iskustva. Prema zakonima Europske unije, obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti pristanak korisnika. To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka. Kolačići neće nauditi Vama ili Vašem računalu, ali ih možete onemogućiti ako želite. Imajte na umu da zbog onemogućavanja kolačića možda nećete moći koristiti pojedine funkcionalnosti ove web stranice.

Za više informacija o tome što su kolačići i kako ih isključiti pročitajte našu Izjavu o privatnosti.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Mailgun

Google tag manager