Naša priča

Od osnivanja 1945. godine OTOS je, zahvaljujući stručnim i motiviranim zaposlenicima, kontinuiranoj primjeni novih tehnologija u poslovanju te individualnom pristupu svakom korisniku, danas najveća ortopedsko-tehnička tvrtka u hrvatskom vlasništvu.

OTOS Ortopedska tehnika d.o.o. već više od 70 godina iznimno uspješno za svoje korisnike izrađuje i distribuira ortopedska pomagala. Naglasak u poslovanju leži na proizvodnim pogonima OTOS-a koji su smješteni u sjedištu tvrtke te su podijeljeni u nekoliko cjelina: protetičko-ortotička radionica, proizvodnja ortopedske obuće, ortopedskih uložaka, tekstilnih proizvoda i bandaža te servis tlakomjera.

Prostrani proizvodno-zdravstveni centar OTOS smješten je na adresi Vukovarska 1 i objedinjuje proizvodnju, maloprodaju, veleprodaju, laboratorij za umjeravanje i popravak tlakomjera te upravu. Osim proizvodno-zdravstvenog centra u Osijeku, OTOS svoje usluge krajnjim korisnicima pruža na 7 maloprodajnih mjesta diljem Republike Hrvatske: Osijek, Vinkovci, Slavonski brod, Zagreb, Sesvete, Virovitica i Požega.

Cjelovitu ponudu proizvoda koje nude sanitetske kuće OTOS potražite OVDJE.

OTOS danas ima više od 50 zaposlenika koji svakodnevno rade na usavršavanju svojih znanja i vještina, pohađaju seminare i edukacije.

Temelj OTOS-ovog poslovanja sustav je prema međunarodnoj normi ISO 9001:2000 koji je u tvrtku implementiran 2006. godine. OTOS danas u svom poslovanju koristi moderne tehnologije i softvere kako bi svojim korisnicima omogućio najbolju moguću uslugu. Softveri koje OTOS koristi u poslovanju su: Shoemaster Custom, Shoemaster Power, Shoemaster Creative, Rodin 4D, FreeStep i EasyCad, Pantheon. Tehnologije koje OTOS koristi u poslovanju su Nestor i OFM CNC.

Kvaliteta izrade ortopedskih pomagala u OTOS-u prepoznata je i na domaćem i na inozemnom tržištu. Naime, osim direktne prodaje i prodaje putem Internet trgovine, djelatnici OTOS-a tijekom cijele godine sudjeluju na raznim simpozijima te hrvatskim i inozemnim specijaliziranim sajmovima na kojima su do danas započeli i realizirali brojne uspješne suradnje s inozemnim poslovnim partnerima. Među zvučnijim domaćim sajmovima na kojima sudjelujemo želimo istaknuti Osječki sajam na kojem već tradicionalno izlažemo svoje proizvode i nudimo svoje usluge svima zainteresiranima te simpozije Ortopedska pomagala na kojima naši djelatnici sudjeluju kao posjetitelji, a nerijetko i kao predavači. Od stranih sajmova na kojima već godinama rado sudjelujemo želimo istaknuti “ORTHOPÄDIE SCHUH TECHNIK” i OTWORLD.

Osim sudjelovanja na raznim događanjima, manifestacijama i specijaliziranim sajmovima, OTOS je do danas ostvario brojne poslovne suradnje među kojima posebno želimo istaknuti dugogodišnju suradnju s našim najvećim partnerom i kupcem - Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, suradnju s Hrvatskom gospodarskom komorom u akciji „Kupujmo hrvatsko“, suradnju s Medicinskom školom Osijek s kojom organiziram terensku nastavu, suradnju s Obrtničkom komorom preko educiramo naše majstore te suradnju s Nogometnim klubom Osijek.

Širenje poslovanja kojim se posebno ponosimo osnivanje je Poliklinike OTOS Vita 2013. godine. Poliklinika OTOS Vita zdravstvena je ustanova za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, u kojoj su zaposleni liječnica specijalistica fizikalne medicine i rehabilitacije, medicinska sestra i pet fizioterapeuta. Od 01.08.2013. godine u OTOS Viti pružaju se usluge fizikalne medicine i rehabilitacije našim sugrađanima preko uputnice Hrvatskog Zavoda za zdravstveno osiguranje.