Pozivnica na stručno predavanje „Ortotička opskrba djece s cerebralnom paralizom - SWASH (VAHO) ortoza“

Stručno predavanje - Ortotička opskrba djece s cerebralnom paralizom - SWASH (VAHO) ortoza, održati će Dr. Đurđica Kesak - Ursić, dr.med.spec.fiz.med.i reh., u prostorima Udruge osoba s invaliditetom Slavonski Brod "Loco-Moto", u srijedu, 03.04.2019. s početkom u 13 sati.

Predavanje je namijenjeno liječnicima, fizioterapeutima, roditeljima, te svim članovima tima uključenog u rehabilitaciju djece s cerebralnom paralizom. Ulaz svim zainteresiranim slušateljima je slobodan.

SWASH (Sitting, Walking and Standing Hip Orthosis) primjenjuje se u svijetu već godinama u rehabilitaciji djece s cerebralnom paralizom. Ortozu je patentirala tvrtka Allard Int. čiji je OTOS generalni distributer za Hrvatsku.

Kod dobro postavljene indikacije ortoza značajno poboljšava hod, reducira križanje nogu, poboljšava stabilnost trupa pri sjedenju i stajanju, a kod nepokretne djece s instabilitetom u sjedećem položaju omogućuje stabilno sjedenje te oslobađa ruke za igru i školske aktivnosti. Utječe na smanjenje rizika za dislokaciju kuka koji je povišen kod djece s cerebralnom paralizom.

Više informacija o načinu funkcioniranja ortoze pogledajte u videu tvrtke Allard.

2019-04-01-pozivnica-na-strucno-predavanje-ortoticka-opskrba-djece-s-cerebralnom-paralizom-swash-vaho-ortoza-istaknuta-pozivnica.jpg