Filtriranje

Besplatni info telefon 0800 94 20

Pomoć i podrška 0800 94 20

0 kom 0
Početna Blog i novosti Blog Produljite vijek vašoj obući i predmetima od brušene kože

Produljite vijek vašoj obući i predmetima od brušene kože

Nubuk ili antilop?

Prilikom odabira obuće, kupci se nerijetko odlučuju i za neku od vrsta brušene kože. Antilop i nubuk vrste su prirodne brušene kože, no iako pripadaju istoj vrsti kože, između njih postoje određene razlike u karakteristikama.

Glavna je razlika između antilopa i nubuka u njihovoj duljini dlačica te u načinu izrade. Naime, kod antilopne brušene kože dlačice su dulje u odnosu na nubuk. Također, materijal antilopne kože izgledom je manje jednoličan od nubuka. Nubuk je, budući da ima sitnije dlačice, mekši na dodir.

Pravovremeno zaštitite Vašu obuću od brušene kože

Brušena koža osjetljiv je materijal koji zahtijeva redovito održavanje kako bi što dulje ostao u svom originalnom stanju. Nubuk i antilop često mogu biti izazovni za čišćenje, stoga se potrebno opskrbiti posebnim proizvodima za njegu na vrijeme. 

Redovitim čišćenjem i održavanjem ove vrste kože postiže se potrebna zaštita od potencijalnih oštećenja koje mogu prouzrokovati vanjski utjecaji poput vlage i kiše. Vlaga može prouzročiti mrlje, što dovodi do promjene boje i gubitka sjaja.

Četkanje posebnom četkicom načinjenom od mekih vlakana može pomoći otkloniti prljavštinu s površine. Osim četke postoje i različite preventivne metode poput sprejeva i pjena, čime se postiže pravovremena zaštita brušene kože:

Oba proizvoda dostupna su kao pojedinačni proizvodi ili u setu za održavanje kožne obuće u kojem se uz njih nalazi i osvježivač za cipele s antibakterijskim djelovanjem koji će vam pomoći zadržati svježinu vaše kožne obuće. 

Što ako su vaši omiljeni predmeti od brušene kože izgubili prvobitni sjaj? 

Prevencija je važna u održavanju predmeta od brušene kože, no sve i ako je to izostalo ne znači da vašim omiljenim cipelama ili torbi nema spasa. Ukoliko niste redovito održavali brušenu kožu od antilopa ili nubuka te je Vašoj obući potrebna regeneracija prirodne kože, sprej za revitalizaciju pomoći će Vam osvježiti boju.

Sprej je načinjen s visokim sadržajem pigmenta, što pomaže u obnovi boje obuće ili nekog drugog odjevnog predmeta od ove vrste kože. Također, sprej pomaže u omekšavanju prirodne kože i vraćanju boje u prvobitno stanje.

 

Vaše mišljenje nam je važno

Vaša ocijena

Vaš email neće bit objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar

5% popust na prvu kupnju u webshopu

Postanimo prijateljiNewsletter

Prijavite se i ostvarite 5% popusta prilikom prve kupnje na webshopu

*popust ne vrijedi na proizvode na akciji

Zatvori

Ova web stranica koristi kolačiće (engl. cookies) kako bi radila pravilno sa svim funkcionalnostima i kako bi OTOS mogao raditi na unaprjeđenju iste te poboljšanju korisničkog iskustva. Prema zakonima Europske unije, obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti pristanak korisnika. To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka. Kolačići neće nauditi Vama ili Vašem računalu, ali ih možete onemogućiti ako želite. Imajte na umu da zbog onemogućavanja kolačića možda nećete moći koristiti pojedine funkcionalnosti ove web stranice.

Za više informacija o tome što su kolačići i kako ih isključiti pročitajte našu Izjavu o privatnosti.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Mailgun

Google tag manager