Filtriranje

Besplatni info telefon 0800 94 20

Pomoć i podrška 0800 94 20

0 kom 0
Početna Blog i novosti Blog Kinesio taping - od metode do terapije

Kinesio taping, od metode do terapije

Kinesio taping  je tehnika koja pruža potporu i stabilnost mišićima i zglobovima, a da pritom ne ograničava opseg pokretanja. Razvio ju je dr. Kenzo Kase u Japanu 70-tih god. prošlog stoljeća, a svoje korijene pronalazi u kineziologiji, nauci o pokretu (kinesio-pokret, tape-traka).

Za svoju primjenu, Kinesio Taping, koristi specijalnu traku koja oponaša svojstva kože, te se ovisno o terapijskom cilju primjenjuje u različitim stupnjevima napetosti. Ovo dovodi do smanjenja pritiska i iritacije receptora, odnosno značajnog smanjenja bolova. Smanjuje se pritisak i na limfni sustav pa se uspostavlja bolja drenaža. Navedeno svojstvo omogućuju puno bolju vensku i limfnu cirkulaciju u potkožnom, pa tako i dubljem tkivu.

Ova metoda koristi se kod raznih ozljeda mišića i zglobova, hematoma te mnogih bolnih stanja. Osim toga sastavni je dio prevencije i rehabilitacije u vrhunskom sportu kao i u rekreativnim sportskim aktivnostima. Odlična je nadopuna drugim procedurama fizikalne terapije i manualnim tehnikama. Može se koristiti kod raznih akutnih i kroničnih stanja dok je njegova primjenjivost moguća od pedijatrijske do gerijatrijske dobi.

Opcionalni opis fotografije
Opcionalni opis fotografije

Zadržavanjem pokretljivosti značajno se ubrzava vrijeme oporavka i kvaliteta života ostaje na puno većoj razini.

Klasična imobilizacija ozlijeđenog zgloba već tradicionalno pruža neosporne dobrobiti za korisnika, ali ipak uz značajno smanjenje raspona kretanja i pojavu mišićne atrofije. Koncept Tenortho steznika i potpora počiva na ideji zadržavanja maksimalne pokretljivosti uz primjenu potpore na specifičnom području. Za ovaj učinak zaslužna je kombinacija intuitivno postavljenih taping traka i utkane mreže karbona, koja uz elastična svojstva prozračnog materijala savršeno prati linije tijela i osigurava potporu.

Kompresivna i elastična svojstva potpore ili steznika poboljšavaju vensku i limfnu cirkulaciju, te smanjuju koncentraciju mliječne kiseline u mišićima.

Više ne morate birati između imobilizacije ili pokreta. S Tenortho steznicima i potporama, ostvarujete selektivnu imobilizaciju i superiornu stabilnost uz zadržavanje maksimalne pokretljivosti.

Tenortho potpore i steznici su revolucionaran i jedinstven proizvod. Pažljivo dizajniran kako bi uspješno odgovorio na najviše zahtjeve korisnika, zadržavajući superiorne performanse. Prozračnost materijala osigurava toplinsku regulaciju, a integrirane taping trake omogućuju postizanje potrebne stabilnosti. Tkanina je male težine i debljine što osigurava primjenu uz svaku vrstu odjeće i obuće. Antibakterijska svojstva materijala i Anti statičnost su svojstva koja stavljaju ovaj proizvod u sam vrh ponude steznika i potpora, a korisniku će ponuditi najveću vrijednost za uloženi novac.

Vaše mišljenje nam je važno

Vaša ocijena

Vaš email neće bit objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar

5% popust na prvu kupnju u webshopu

Postanimo prijateljiNewsletter

Prijavite se i ostvarite 5% popusta prilikom prve kupnje na webshopu

*popust ne vrijedi na proizvode na akciji

Zatvori

Ova web stranica koristi kolačiće (engl. cookies) kako bi radila pravilno sa svim funkcionalnostima i kako bi OTOS mogao raditi na unaprjeđenju iste te poboljšanju korisničkog iskustva. Prema zakonima Europske unije, obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti pristanak korisnika. To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka. Kolačići neće nauditi Vama ili Vašem računalu, ali ih možete onemogućiti ako želite. Imajte na umu da zbog onemogućavanja kolačića možda nećete moći koristiti pojedine funkcionalnosti ove web stranice.

Za više informacija o tome što su kolačići i kako ih isključiti pročitajte našu Izjavu o privatnosti.

Google maps
Facebook messenger (like page)
Live chat
Mailgun

Google tag manager