Ortopedski ulošci – Materijali

Ortopedski ulošci izrađuju se od različitih vrsta materijala, a sam odabir materijala uvelike ovisi o indikacijama za nošenje ortopedskih uložaka kao i o tome koliko se intenzivno i u kojoj obući ulošci nose.
Ortopedski ulošci u OTOS-u izrađuju se od umjetnih i prirodnih materijala. Umjetni materijali od kojih se proizvode ortopedski ulošci su: pluto, guma i poliuretanska masa. Prirodni materijal od kojeg se proizvode ortopedski ulošci je koža.
Ovisno o namjeni ortopedskog uloška, odnosno o skupini korisnika za koju se isti izrađuju, ortopedski ulošci mogu biti različite debljine, čvrstoće i dužine te imati različite dodatke kao npr. povišenja, supinacijske/pronacijske klinove ili pak umetke za rasterećenje dijela stopala.
S obzirom na to da smo mi u OTOS-u svjesni toga da je svaki naš korisnik poseban, a samim time i da je svako stopalo drugačije, trudimo se, kroz individualni pristup, svakom našem korisniku posvetiti posebnu pozornost te mu izraditi posebno specijalizirane ortopedske uloške koji će mu omogućiti kvalitetnu i ugodnu svakodnevicu.
Ortopedski ulošci – Objave: