Proizvodnja

Proizvodnja ortopedskih pomagala i medicinskih proizvoda čini značajan dio poslovanja tvrtke. OTOS je izrastao iz proizvodne radionice. Na razvoju, unapređenju i modernizaciji proizvodnje jača svoju sadašnju poziciju na tržištu i gradi svoju budućnost.

Naša priča:

Ortopedska obuća individualno je ortopedsko pomagalo za čiju je izradu potrebno puno znanja i vještine.   Potrebe korisnika vrlo su različite, a mi možemo odgovoriti na svaki prohtjev. Zahtjevnu zadaću uzimanja mjera obavljaju kvalificirane osobe, ortopedski obućari, a u samoj radionici izvode se složene radne operacije: izrada kalupa, krojenje, šivanje, sastavljanje i završavanje. Moderna ortopedska obuća mora prije svega ispunjavati medicinske i tehničke kriterije, odmah potom su tu estetski kriteriji koji su često vrlo bitni kod djece koja moraju nositi ortopedsku obuću, ali ne žele se zbog toga razlikovati od svojih vršnjaka.

Ortopedski ulošci drugi su prepoznatljiv brand otosove radionice. U ponudi imamo široku lepezu standardnih uložaka izrađenih od kvalitetnih materijala prema pravilima struke. Među njima se mogu naći ulošci za svaku obuću i za razne standardne potrebe. Za osobe s posebnim potrebama na primjer dijabetičare i reumatičare odnosno osobe koje su u svakodnevnom životu izložene većim naporima ili se bave sportom izrađujemo individualne uloške po sadrenom modelu ili posebnom Walkable tehnologijom.

Radionica za izradu proteza i ortoza smještena je na 350m2 prostora osmišljenog tako da se u njemu korisnici usluga ugodno osjećaju, dok su radni prostori suvremeno i ergonomski uređeni.

Postupak izrade individualnih pomagala – proteze ili ortoze – izuzetno je složen: od uzimanja mjere za pomagalo u prostranoj gipsaonici, preko obrade gipsanih odljevaka, odabira modulskih dijelova i materijala, izrade pomagala, preko proba, korekcija, završavanja i isporuke pomagala. U taj postupak uključen je cijeli tim stručnjaka: ortopedski tehničar, liječnik i fizioterapeut.

Pri izradi pomagala osim na znanje i vještine našeg protetičkog tima, uvelike se oslanjamo i na najkvalitetnije materijale i module te vrhunsku tehnologiju u dijagnostici i kontroli pomagala.

Korisnici naše protetičko-ortotičke radionice većim su dijelom osobe starije životne dobi kojima otvaramo vrata nastavka aktivnog života unatoč tjelesnom oštećenju. No naš protetički tim mjerodavno odgovara i većim izazovima koje pred njih postavljaju korisnici koji su visokoaktivni u svakodnevnom životu.

Ostali proizvodi naše obućarsko-bandažerske radionice su ortoze za vrat, korekcijske ortoze za djecu, trbušni i kilni pojasevi, manžete za imobilizaciju i ostala srodna ortopedska pomagala.

U tekstilno radionici razvijaju se modeli i proizvodi se zaštitna radna odjeća, Otosove zvijezde.

Posebnost proizvodnje je u tome da se većina proizvoda izrađuje po mjeri za poznatog kupca.

A posebno smo ponosni na naše sportaše sa invaliditetom koji noseći proteze izrađene u OTOSovoj  protetičkoj radionici ostvaruju izvrsne rezultate na domaćim i svjetskim natjecanjima. Dugogodišnje ulaganje u sport osoba s invaliditetom vratilo se 2008. godine svjetskim i paraolimpijskim rekordom odnosno zlatnom medaljom na Paraolimpijskim igrama u Pekingu koje je Darko Kralj, natjecatelj s natkoljeničnom amputacijom, osvojio u bacanju kugle.

Zadnji tekstovi sa bloga: