OTOS Vita

Poliklinika OTOS-Vita zdravstvena je ustanova za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju kojoj je osnivač i vlasnik tvrtka OTOS Ortopedska tehnika d.o.o. Osijek. Smještena je u prekrasnom ambijentu  OTOSove žute ljepotice – zgrade u Vukovarskoj 1 – koja je u potpunosti prilagođena osobama s tjelesnim oštećenjima. S radom je započela 01.veljače 2013. godine.

Naša priča:

U Poliklinici OTOS Vita zaposleni su liječnica specijalistikinja fizikalne medicne i rehabilitacije, medicinska sestra i pet fizioterapeuta, a od 01.8.2013. pružaju usluge fizikalne medicine i rehabilitacije našim sugrađanima preko uputnice HZZO.

 U Poliklinici je moguće obaviti specijalistički fizijatrijski pregled, uključujući mišljenje o radnoj sposobnosti, preporuke za stacionarnu rehabilitaciju, fizikalnu terapiju u kući i opskrbu ortopedskim pomagalima, te nakon liječničkog pregleda fizikalnu terapiju: individualne i grupne vježbe, ultrazvuk, laser, solux, kriomasaža, elektroterapija (TENS, IFS, DDS, galvanizacija, UP struje, elektrostimulacija), magnetoterapiju i limfna drenažu aparatom preko uputnice HZZOa.

Svaki mjesec u Poliklinici OTOS Vita obavi se 400 do 500 pregleda, a svakog dana fizikalnu terapiju provodi  100 do 120 pacijenata. To su uglavnom bolesnici koji pate od kroničnih bolesti lokomotornog sustava, djeca s deformacijama kralješnice i zglobova, te ljudi koji su pretrpjeli razne ozljede sustava za kretanje u prometnim nesrećama, na radu, pri  padovima, kao i nakon operacija.

Pri prijemu bolesnika  radi se probir bolesnika prema uzroku potrebe za našim uslugama – medicinska trijaža, te se bolesnici s ozljedama, nakon operacija, oštećenjima perifernih živaca primaju ranije na liječenje. Prednost u radu nam je što smo u zgradi u kojoj je smješten proizvodni pogon ortopedskih pomagala ortopedske kuće OTOS te smo već na pregledu prije definitivne odluke u mogućnosti bolesniku isprobati više potencijalno korisnih ortopedskih pomagala te odlučiti koje je za bolesnika optimalno.

Bolesnici u našoj ustanovi  mogu biti tretirani aparatom za terapiju udarnim valom (ESWT), a to je često jedini i/ili posljednji izbor neoperativnog liječenja tvrdokornih slučajeva tegoba uzrokovanim kalcifikatima u ramenu, teniskim laktom, petnim trnom,  te  kod raznih sportskih trauma.

Korisnici naših usluga uglavnom su oduševljeni  kvalitetom medicinskih usluga, stručnošću i ljubaznošću medicinskog osoblja,  opremljenošću suvremenom opremom za rad, te nadasve prekrasnim ambijentom OTOSove zgrade koja vas oduševljava već samim stupanjem kroz ulazna vrata.  Sve to dovodi do pritiska velikog broja potencijalnih korisnika  usluga i do formiranja višemjesečne liste čekanja za provođenje fizikalne terapije u našoj ustanovi, ali veliki broj bolesnika se uprkos tome i zbog zadovoljstva te postignutih rezultata u liječenju i dalje odlučuje za liječenje kod nas.

Zadnji tekstovi sa bloga: