O OTOS-u

Naši početci sežu još u davnu 1945. godinu kada je u Osijeku utemeljena mala ortopedsko-bandažerska zanatska radionica.

Naša priča:

Neki Osječani još će i danas reći da idu u Baniju, kako se OTOS zvao do 1989. godine. Ime OTOS nije izabrano slučajno, ono sadržava početna slova riječi Ortopedska Tehnika Osijek Slavonija i izražava naš ponos onim što radimo i na to odakle smo potekli.

Nakon višestrukih selidbi, radionica nalazi svoje stalno sjedište u dvorišnim zgradama u Vukovarskoj ulici broj 20 gdje ostaje sve do početka 2009.godine kada dolazi do važne prekretnice u poslovanju tvrtke te preseljenja u vlastite prostore – prostrani proizvodno-zdravstveni centar na adresi Vukovarska 1 koji objedinjuje proizvodnju, maloprodaju, veleprodaju, laboratorij za umjeravanje i popravak tlakomjera i upravu.

Danas OTOS pruža uslugu krajnjim korisnicima na 9 maloprodajnih mjesta diljem Hrvatske: Osijek, Vinkovci, Slavonski Brod, Zagreb, Sesvete, Virovitica, Rijeka i Požega.

U svojim specijaliziranim prodavaonicama / Sanitetskim kućama nudi različita ortopedska pomagala i medicinske proizvode: ortopedske cipele, ortopedske uloške, ortoze i steznike, invalidska kolica, štake, štapove, hodalice, medicinske čarape, pomagala kod inkontinencije, opremu za toalet, bolesničke krevete, antidekubitalna pomagala, medicinsku radnu odjeću, anatomsku obuću, tlakomjere, stetoskope i još mnogo toga.

Proizvodni pogoni OTOS-a smješteni su u sjedištu tvrtke i čine izuzetno važan dio poslovanja. Podijeljeni su u nekoliko cjelina: proizvodnja ortopedske obuće, ortopedskih uložaka i bandaže; tekstilna radionica te protetičko-ortotička radionica.

2013. godine OTOS je osnovao Polikliniku OTOS-Vita, zdravstvenu ustanovu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, u kojoj su zaposleni liječnica specijalistica fizikalne mediicne i rehabilitacije, medicinska sestra i pet fizioterapeuta. U OTOS-Viti se od 01.08.2013. pruža usluga fizikalne medicine i rehabilitacije našim sugrađanima preko uputnice Hrvatskog Zavoda za zdravstveno osiguranje.

Zadnji tekstovi sa bloga: