Završnica OTOS-ovog projekta

Završnica OTOS-ovog projekta

Konferencija povodom završetka projekta „Inoviranje i integriranje procesa u informacijskom sustavu OTOS“ održana je u ponedjeljak, 05. chaussures nike air max veljače 2018. godine, u prostorijama OTOS-a.

Projekt se provodio od 16. siječnja 2017. godine do 16. siječnja 2018. godine. Cilj projekta bio je primjenom inovativnih IKT rješenja povećati proizvodne i tržišne potencijale i razviti nove konkurentne sposobnosti tvrtke OTOS d.o.o.. Ukupna vrijednost projekta bila je 1.019.889,00 kuna. Projekt je sufinanciran u iznosu od 915.000,00 kuna (89,72 %) iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, Operativni program KONKURENTNOST I KOHEZIJA, dok je OTOS u projekt uložio 104.889,00 kuna.

Provođenje projekta „Inoviranje i integriranje procesa u informacijskom sustavu OTOS“ omogućilo nam je unaprjeđenje našeg poslovanja, inoviranje našeg informacijskog sustava, početak izvoza ortopedske obuće u Dansku i zapošljavanje novih djelatnika.

„Zahvaljujući ovoj investiciji nastavili smo unapređivati proizvodne procese i zapošljavati. nike internationalist Imamo četiri nova djelatnika i uspijevamo biti konkurentni u zemljama Europske unije, pa smo dijelove svog asortimana počeli izvoziti u Dansku.“ – Snježana Biloš, direktorica OTOS-a

Nove tehnologije omogućile su nam brzo i jednostavno uzimanje mjera za bilo koji dio tijela te su skratile vrijeme izrade pomagala za naše korisnike. Proizvodnja ortoza za skoliozu, koja je trajala 10-tak dana, skraćena je na samo 3 dana. Mjere za izradu ortopedske obuće iz naših poslovnica po cijeloj Hrvatskoj sada stižu mailom, a ortopedski ulošci gotovi su već za nekoliko sati nakon obrade skena stopala.

„Nakon obrade u 3D programima proizvodi se izrađuju u CNC stroju gdje dobivamo konačni model preko kojeg se izrađuje pomagalo, bilo da se proizvodi ortoza, proteza ili ortopedska obuća. Takav model je lagan za rukovanje dok su gipsani odljevi bili teški od 30 do 50 kg. asics gel quantum 360 Ranije se godišnje trošilo i do tri tone gipsa kojega je kasnije trebalo i adekvatno zbrinuti. cheap ffxiv Items Novi materijali se recikliraju.“ – Toni Balić, koordinator proizvodnje i voditelj tehničkih poslova OTOS-a

Na konferenciji smo predstavili i naš novi katalog obuće koji obuhvaća modele ortopedske i modne obuće.

„Imamo šest linija obuće: žensku, žensku modnu, mušku, mušku modnu, dječju i obuću posebne namjene. U novom katalogu mogu se pronaći različiti modeli cipela koje su prikladne za nošenje tijekom cijele godine, proizvode se za sve uzraste i u svim veličinama.“– Anamaria Milković, marketing OTOS-a

Iznimno nam je drago što je naš projekt podržao i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.

„Ovo je izvrstan primjer tvrtke koja je iskoristila novac iz europskih fondova da bi napravila proizvod koji onda prodaje u Europi, odnosno taj isti novac koristi da bi otvarala nova radna mjesta.


© 2019 OTOS | Sva prava pridržana.