OTOS obilježio Međunarodni dan ljudske solidarnosti

OTOS obilježio Međunarodni dan ljudske solidarnosti

Već više od 70 godina uspješno izrađujemo i distribuiramo ortopedska pomagala koja poboljšavaju i unaprjeđuju kvalitetu života naših korisnika, društveno odgovorno poslujemo te kontinuirano doprinosimo razvoju zajednice u kojoj poslujemo.

Svake godine u svijetu se 20. adidas prosinca obilježava Međunarodni dan ljudske solidarnosti koji za cilj ima isticanje važnosti solidarnosti među ljudima. OTOS je ove godine, povodom Međunarodnog dana ljudske solidarnosti, podržao rad Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ iz Osijeka. Donirali smo im invalidska kolica marke Vermeiren te štake francuskog proizvođača FDI.

„OTOS je proizvođač i uvoznik ortopedskih pomagala više od 70 godina upravo zahvaljujući nastojanjima da u svom radu ne budemo okrenuti samo sebi već da prepoznamo potrebe naših korisnika u pravom trenutku. Ova donacija bila je još jedan od koraka u tom smjeru. Fjallraven Kanken España Kroz naš svakodnevni rad s osobama s invaliditetom spoznali smo značaj njihovog uključenja u svakodnevne aktivnosti i iz toga razloga odlučili smo donirati upravo pomagala za kretanje“ – Ivana Balić, voditelj službe za komercijalne poslove i maloprodaju u OTOS-u

Prilikom preuzimanja donacije, 20. prosinca 2017., u Centru „Ivan Štark“ su nas ugostile ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“, mr.sc. Edit Lemal, dipl. defektolog, i Egidia Lekić, bacc. fizioterapeut I. nike air max soldes stupnja, upoznali smo polaznike Centra „Ivan Štark“ te dobili uvid u njihove svakodnevne aktivnosti.

Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ kroz godine se, ovisno o mogućnostima i potrebama svojih polaznika, prilagođavao i razvijao, a ove godine proslavio je 55 godina rada. Trenutno u Centru „Ivan Štark“ ima 32 razredna odjela, polaznici su u dobi između 7 i 60 godina (152 učenika do 21 godine i 40 odraslih osoba na poludnevnom boravku) te isti u Centru „Ivan Štark“ razvijaju svoje interese, uče kako obavljati svakodnevne aktivnosti, usvajaju obrazovne sadržaje, sudjeluju na raznim natjecanjima, izrađuju stvari i slično.

„Donacija OTOS-a nam jako puno znači zato što imamo sve veći broj polaznika s motoričkim teškoćama kojima invalidska kolica nisu potrebna, ali prilikom prijevoza, odlaska na druženja i na neku aktivnost potrebna su nam kolica kako bi pomogla u njihovom transportu. nike huarache Zahvaljujući ovim kolicima pojedini korisnici moći će sudjelovati u aktivnostima u gradu, odlasku na ekskurziju i sudjelovanju na natjecanjima.“ – ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“, mr.sc.


© 2018 OTOS | Sva prava pridržana.