Ortopedska obuća


Woodoflex papuče

04

kol. 2015

Woodoflex papuče

Od ovoga ljeta ponovo u ponudi Otosa nalaze se WOODY papuče prepoznatljive po savitljivim drvenim potplatima izrađenima isključivo od vrhunskih prirodnih materijala. U novoj kolekciji nalaze se modeli u različitim izvedbama i bojama gornjišta. Vjerujemo da ćete naći nešto i za sebe. Vaša stopala će Vam biti zahvalna!


Ljetna kolekcija

09

lip. 2015

Ljetna kolekcija

Nova kolekcija Ramflex papuča sačinjena je od kvalitetnih potplata izrađenih od pluta i elastične gume u komibinaciji s privlačnim dizajnom i bojama gornjišta. Potražite ih u sanitetskim kućama Otos.


Shoemaster Infoot skener

09

sij. 2015

Shoemaster Infoot skener

Prijenosni Shoemaster Infoot skener koristi sustav kamera i lasera kako bi mjerenje bilo brzo i precizno. Može se koristiti za skeniranje stopala, no isto tako kalupa i gipsanih odljeva. Dovoljno je pažljivo pozicionirati pacijenta odnosno model i skeniranje može započeti. Tako nastaje digitalni 3D model u samo nekoliko sekundi. Zahvaljujući programu za mjerenje dobivaju se precizne mjere na referentnim točkama čime se stvaraju preduvijeti za...

Read More


3D skeneri u proizvodnji ortopedske obuće

09

sij. 2015

3D skeneri u proizvodnji ortopedske obuće

Otos ortopedska tehnika d.o.o. Osijek proizvodi ortopedske cipele već 70 godina. U godinu kada obilježavamo ovu okruglu obljetnicu ulazimo pojačani najmodernijom tehnologijom koja se koristi u izradi ortopedske obuće:


Što je ortopedska obuća?

27

lip. 2014

Što je ortopedska obuća?

Ako stopalo promatramo kao organ kretanja, onda su cipele odgovarajuće sredstvo kretanja. Ortopedska obuća je ortopedsko pomagalo za rehabilitaciju i opskrbu patoloških stanja stopala. Izrađuju se individualno za svakog korisnika i u njih se ugrađuju svi potrebni ortopedsko-tehnički elementi.


Indikacije za ortopedsku obuću

27

lip. 2014

Indikacije za ortopedsku obuću

Svakoj prvoj opskrbi ortopedskom obućom prethodi liječnička preporuka. Nerijetko se pri prepisivanju pomagala liječnik savjetuje s obućarskim tehničarom jer kod individualne opskrbe izuzetno je važan odnos povjerenja između liječnika, ortopedskog obućara i korisnika.


Izrada ortopedskih cipela

27

lip. 2014

Izrada ortopedskih cipela

Izrada individualnih ortopedskih cipela izuzetno je zahtjevna: od samog uzimanja mjere, odabira optimalnog modela, izrade kalupa ili individualiziranja gotovog kalupa, odabira materijala i ortopedsko-tehničkih elemenata, krojenja, sastavljanja, probe, prilagodbe pa do završavanja i isporuke gotovih cipela. I ono najvažnije: individualne ortopedske cipele izrađuju se isključivo ručno.


Materijali za ortopedsku obuću

27

lip. 2014

Materijali za ortopedsku obuću

Ortopedsku obuću izrađujemo uvijek od materijala vrhunske kvalitete jer opskrba osjetljivih stopala moguća je samo sa najboljim prirodnim (koža, pluto) i umjetnim (pjena, guma, tekstil) materijalima.


Kompjuterski pregled stopala

27

lip. 2014

Kompjuterski pregled stopala

Iako su u samom postupku izrade ortopedske obuće ljudske ruke, vještina, znanje i iskustvo nezamjenjivi, u dijagnostici i vrednovanju učinka ortopedske obuće tehnologija je od velikoga značaja. Mi u Otosu koristimo nekoliko računalnih sustava za kompjuterski pregled stopala koji nam olakšavaju uzimanje mjera za ortopedsku obuću i ortopedske uloške:


Modeli ortopedske obuće

27

lip. 2014

Modeli ortopedske obuće

Obično se modeli ortopedske obuće razgraničavaju po spolu korisnika, pa tako postoje ženski, muški, unisex i dječji modeli. No mi smo u Otosu radi olakšavanja izbora našim korisnicima svim modelima dodijelili posebne oznake kojima je jasno određeno koje su cipele pogodne za za koji deformitet.