venixe


medi


papuce

Novosti


O nama

Poliklinika OTOS-Vita zdravstvena je ustanova za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju kojoj je osnivač i vlasnik tvrtka OTOS ortopedska tehnika iz Osijeka. Smještena je u prekrasnom ambijentu obnovljene OTOSove žute ljepotice – zgrade u Vukovarskoj 1, Osijek, koja je potpuno prilagođena osobama s tjelesnim oštećenjima.

Mnoge godine rada i odricanja nagrađene su i javnim priznanjem, Zlatnom kunom za 2000. godinu u kategoriji malih trgovačkih društava, koje najuspješnijem društvu dodjeljuje HGK Županijska komora Osijek. Ova nagrada potvrda je da se uporan i predan rad uvijek isplati i daje nam poticaj da tako nastavimo.

U Poliklinici OTOS-Vita zaposleni suliječnica specijalistikinja fizikalne mediicne i rehabilitacije, medicinska sestra i pet fizioterapeuta, a od 01.8.2013. pružaju usluge fizikalne medicine i rehabilitacije našim sugrađanima preko uputnice HZZO.


Specijalistički pregledi

U Poliklinici je moguće obaviti specijalistički fizijatrijski pregled, uključujući mišljenje o radnoj sposobnosti, preporuku za stacionarnu rehabilitaciju, fizikalnu terapiju u kući i opskrbu ortopedskim pomagalima, te nakon liječničkog pregleda fizikalnu terapiju: individualne i grupne vježbe, ultrazvuk, laser, solux, kriomasaža, elektroterapija (TENS, IFS, DDS, galvanizacija, UP struje, elektrostimulacija), magnetoterapija, limfna drenaža preko uputnice HZZOa, a terapiju udarnim valom (ESWT) privatno.

Suvremene metode liječenja

U Osijeku smo za sada jedina ustanova u kojoj bolesnici mogu biti tretirani aparatom za udarni val koji je često jedini i/ili posljednji izbor neoperativnog liječenja tvrdokornih slučajeva tegoba uzrokovanim kalcifikatima u ramenu, teniskim laktom, petnim trnom, a prikladan je za oporavak kod raznih sportskih trauma.Otos-zgrada

Otos to smo mi!

Naši početci sežu još u davnu 1945. godinu kada je utemeljena zanatska radionica. Bila je smještena u skučenom prostoru na uglu današnje ulice Kardinala Alojzija Stepinca i šetališta Petra Preradovića. Nakon višestrukih selidbi, radionica nalazi svoje stalno sjedište u dvorišnim zgradama u Vukovarskoj ulici broj 20. Neki Osječani još će i danas reći da idu u Baniju, kako se Otos zvao do 1989. godine. Ime Otos nije izabrano slučajno, ono sadržava početna slova riječi Ortopedska Tehnika Osijek Slavonija i izražava naš ponos onim što radimo i na to odakle smo potekli.


Detaljnije


OTOS Ortopedska tehnika d.o.o.

Vukovarska 1 31000 Osijek

Tel. 031 252 000 | Fax. 031 252 004 | e-mail: info@otos.hr
Terapija udarnim valom

Terapija udarnim valom

Od nedavno i u Osijeku postoji mogućnost liječenja tegoba lokomotornog sustava udarnim valom.Udarni val ili „shockwave therapy“ naziv je za novu vrstu tretmana koji se koristi u liječenju fizikalnom terapijom.

Detaljnije

Sportska dijagnostika

Sportska dijagnostika

Ortho-Tronic Scan System je kompjuterizirani uređaj za digitalnu plantografiju, kojim se na statičan način očitava poremećaj u stavu i građi stopala.

Detaljnije

1