Obavijest: skraćeno radno vrijeme poslovnica u Zagrebu i Osijeku 08 – 15 sati.

Katalog-ponude-button-v2
naslovnica_katalga_ob2016

O nama

Otos čine dvije velike cjeline: proizvodnja i maloprodajna mreža. Proizvodni pogoni centralizirani su u Osijeku gdje se izrađuje ortopedska obuća, ortopedski ulošci, ortoze i steznici, proteze za ruke i noge te mnoga druga ortopedska pomagala.

Krajnjim korisnicima približavamo se kroz mrežu maloprodajnih mjesta diljem Hrvatske: Osijek, Vinkovci, Slavonski Brod, Zagreb, Virovitica, Rijeka i Požega.

U svojim specijaliziranim prodavaonicama / Sanitetskim kućama Otos nudi različita ortopedska pomagala i medicinske proizvode: ortopedske cipele, ortopedske uloške, ortoze i steznike, invalidska kolica, štake, štapove, hodalice, medicinske čarape, pomagala kod inkontinencije, opremu za toalet, bolesničke krevete, antidekubitalna pomagala, medicinsku radnu odjeću, anatomsku obuću, tlakomjere, stetoskope i još mnogo toga.


Specijalistički pregledi

U Poliklinici je moguće obaviti specijalistički fizijatrijski pregled, uključujući mišljenje o radnoj sposobnosti, preporuku za stacionarnu rehabilitaciju, fizikalnu terapiju u kući i opskrbu ortopedskim pomagalima, te nakon liječničkog pregleda fizikalnu terapiju: individualne i grupne vježbe, ultrazvuk, laser, solux, kriomasaža, elektroterapija (TENS, IFS, DDS, galvanizacija, UP struje, elektrostimulacija), magnetoterapija, limfna drenaža preko uputnice HZZOa, a terapiju udarnim valom (ESWT).

Suvremene metode liječenja

U Osijeku smo za sada jedina ustanova u kojoj bolesnici mogu biti tretirani aparatom za udarni val koji je često jedini i/ili posljednji izbor neoperativnog liječenja tvrdokornih slučajeva tegoba uzrokovanim kalcifikatima u ramenu, teniskim laktom, petnim trnom, a prikladan je za oporavak kod raznih sportskih trauma.

Otos to smo mi!

Naši početci sežu još u davnu 1945. godinu kada je utemeljena zanatska radionica. Bila je smještena u skučenom prostoru na uglu današnje ulice Kardinala Alojzija Stepinca i šetališta Petra Preradovića. Nakon višestrukih selidbi, radionica nalazi svoje stalno sjedište u dvorišnim zgradama u Vukovarskoj ulici broj 20. Neki Osječani još će i danas reći da idu u Baniju, kako se Otos zvao do 1989. godine. Ime Otos nije izabrano slučajno, ono sadržava početna slova riječi Ortopedska Tehnika Osijek Slavonija i izražava naš ponos onim što radimo i na to odakle smo potekli.

OTOS Ortopedska tehnika d.o.o.

Vukovarska 1 31000 Osijek

Tel. 031 252 000 | Fax. 031 252 004 | e-mail: info@otos.hr

Terapija udarnim valom

Terapija udarnim valom

Od nedavno i u Osijeku postoji mogućnost liječenja tegoba lokomotornog sustava udarnim valom.Udarni val ili „shockwave therapy“ naziv je za novu vrstu tretmana koji se koristi u liječenju fizikalnom terapijom.

Detaljnije

Amputacija: Često postavljana pitanja

Sportska dijagnostika

``Zašto moram hodati kad bi mi bilo lakše kretati se u invalidskim kolicima?`` i ostala pitanja pogledajte na slijedećoj poveznici

Detaljnije